NIEUWS

januari 2024

Groenblauw dak op iconische Kauwgomballenfabriek

De vijf gebouwen van de voormalige Kauwgomballenfabriek in Amsterdam ondergaan de komende jaren een metamorfose. Het gebouw KBF Warehouse, de voormalige productiehal van de Kauwgomballenfabriek, wordt als eerste getransformeerd. Op deze historische plek waar ooit kauwgom van de band rolde, ontstaat nu zo’n extra 8000 mkantoorruimte waar verleden, heden en toekomst samenkomen. KBF Warehouse is daartoe opgetopt met meerdere bouwlagen, inclusief balkons die geïnspireerd zijn op de zadeldaken, en voorzien van een multifunctioneel groen-blauw-geel-rood dak.

oktober 2023

Startupbootcamp & Innoleaps nieuwe huurders KBF

Vanaf 1 februari 2024 zullen Startupbootcamp & Innoleaps hun intrek nemen in een prachtige kantoorruimte van ongeveer 1.000 m² VVO in de Kauwgomballenfabriek!

Joey Moreau, Investment Director van Startupbootcamp, deelt zijn enthousiasme: “In lijn met de visie van de Markus-broers, die na de oorlog een nieuwe innovatie zagen en de Kauwgomballenfabriek oprichtten, zetten wij nu onze stempel op deze historische locatie. De Kauwgomballenfabriek staat symbool voor een frisse start en transformerende ideeën en we zijn vastbesloten om deze geest voort te zetten en de volgende generatie successen te smeden in dit bruisende centrum van creativiteit en ondernemerschap. Geschiedenis en ambitie komen hier samen en we kijken uit naar de reis die voor ons ligt.”

september 2023

Social Impact Factory nieuwe huurder KBF Lab

We zijn verheugd om de Social Impact Factory te verwelkomen als onze nieuwste huurder in de Kauwgomballenfabriek! Met al twee vestigingen in Utrecht is de Social Impact Factory sinds 2016 een toonaangevende hotspot voor sociaal ondernemerschap. Nu zetten ze hun eerste stappen in Amsterdam door circa 1.300 m² VVO in KBF Lab te betrekken, waar ze inspirerende werkplekken, vergaderruimtes en evenementenprogramma’s zullen aanbieden.

BOUWNIEUWS

Volg de bouw van KBF Warehouse

De bouw van KBF Warehouse is in volle gang. Bekijk hierboven de meest recente foto’s van de bouwwerkzaamheden door aannemer Heijligers en volg de voortgang!

Ontmoet de bouwplaatsmanager

In het bruisende Kauwgomballenkwartier werkt een team van bouwprofessionals hard aan de transformatie van KBF Warehouse.  Eén van de sleutelfiguren op de bouwplaats is Marco Sevink, bouwplaatsmanager van Heilijgers Bouw. Wij spraken Marco waarin hij meer vertelt over zichzelf én over de bouw aan KBF Warehouse.