Locatie

De Kauwgomballenfabriek bevindt zich op een interessante locatie in Amsterdam die volop in ontwikkeling is. Het gebied ligt in Stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam en is onderdeel van het plangebied Overamstel.

Het gebied is gunstig gelegen binnen de ring en ligt centraal tussen de drie grootstedelijke centra van Amsterdam: het centrum, de Zuidas en het centrumgebied Zuidoost. Ook met de fiets is het gebied goed bereikbaar: binnen 15 minuten ben je in het centrum van Amsterdam!

Voorzieningen

In en rond de Kauwgomballenfabriek zijn verschillende horeca en lunchgelegenheden aanwezig. Met de komst van het Postillion Hotel en straks de voltooiing van het aangrenzende, nieuwe Amstelkwartier, zal een volwaardig aanbod van winkels, café’s en restaurants op korte afstand te vinden zijn.

Gebied

De Kauwgomballenfabriek ligt in een aantrekkelijk gebied dat de komende jaren transformeert van een traditioneel bedrijventerrein naar een hoogwaardig en gemengd woon- werkgebied. Het gebied grenst aan het Amstelkwartier en wordt tegenwoordig ook wel het Het Kauwgomballenkwartier genoemd.