Vernieuwing

Amsterdam Overamstel

De Kauwgomballenfabriek bevindt zich op een interessante locatie die momenteel volop in ontwikkeling is. Het noordelijk deel van het voormalige bedrijventerrein Overamstel verandert langzaam maar zeker in de nieuwe wijk Amstelkwartier, grofweg gelegen tussen de rivier de Amstel, de Spaklerweg en de Duivendrechtsevaart.

Met behoud van de karakteristieke monumenten van de oude Zuidergasfabriek ontstaat een levendige woonbuurt voor diverse doelgroepen en met bijbehorende voorzieningen zoals scholen, horeca, een hotel, een haven en een park rondom de oude watertoren. Uiteraard wordt ook de openbare ruimte aangepakt, zodat er een prettige leefomgeving ontstaat.

KBF is uitstekend
bereikbaar met openbaar
vervoer, auto of fiets

Transformatie

Bedrijventerrein Overamstel

Het deel van het bedrijventerrein Overamstel ten zuiden het Amstelkwartier binnen de Ring A10, de locatie van de Kauwgomballenfabriek, behoudt zijn naam en functie. Het gebied transformeert in de komende jaren echter van een traditioneel bedrijventerrein naar een hoogwaardiger en gemengd werk- en voorzieningengebied.

In die transitie gaat de Kauwgomballenfabriek voorop en een prachtig voorbeeld daarvan is de huidige nieuwbouw bij de Kauwgomballenfabriek van het ruim 250 kamers tellend Postillion Hotel, met bijhorende horeca, conferentiecentrum en parkeergarage.

Parkeergelegenheid

In het gebied is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Plekken zijn te huur op parkeerterreinen behorend bij de Kauwgomballenfabriek en (betaald) parkeren kan op straat tegen -naar Amsterdamse maatstaven- acceptabele tarieven.

Voorzieningen

In en rond de Kauwgomballenfabriek zijn horeca en lunchgelegenheden aanwezig. Onder andere vind je er bar-restaurant Nessst, gevestigd op de begane grond in de Kauwgomballenfabriek. Met de komst van het Postillion Hotel en voltooiing van het aangrenzende, nieuwe Amstelkwartier zal een volwaardig aanbod van winkels, café’s en restaurants op korte afstand te vinden zijn.

Een betaalbare bedrijfslocatie
met volop mogelijkheden voor groei.